Translate

Translate

середу, 19 жовтня 2022 р.

Майстер слова з великої літери





Літературну годину «Огляньмося з осені» присвячену вісімдесятим роковинам від дня народження письменника-земляка, політичного і громадського діяча Володимира Олександровича Яворівського, бібліотекарі та читачі розпочали в укритті, бо ж із 10 жовтня упродовж кількох днів несамовитий ворог знову закидає всі регіони України ракетами різних калібрів та намагається нас залякати прильотами дронів  Шахедів».

Проте звуки сирени не злякали нас, бо ж розповідь про Майстра слова ми проводили в укритті.

Бібліотекар допомогла пригадати присутнім біографію Володимира Яворівського, зупинилися більш детально на його політичній, громадській діяльності, уважно зосередилися на літературній спадщині ювіляра.

Бібліотекарка зацитувала рядки  спогадів  Михайла Слабошпицького: «Добре пам’ятаю той день. Григір Тютюнник зі щойно виданою книжкою «А яблука падають…» у руках…

Дебютна книжка Володимира Яворівського – явила-автора, якого авторитети відразу ж назвали надією літератури. Він просто не вмів – і не навчився до сьогодні – писати сіро, нудно, приземлено, бо надарований бурхливою уявою і яскравою сміливістю.

         А ще пам’ятаю, що Тютюнник тоді сказав: «Од цього хлопця можна сподіватися багато..

Талантові дано позирати в майбутнє іншого таланту.»

Бібліотекарка повела слухачів сторінками творів Володимира Яворівського: повістей «А яблука падають», «Вічні Кортеліси», романів «Автопортрет з уяви», «Оглянься з осені».

Коли прозвучав відбій повітряної тривоги, слухачі повернулися до бібліотечної зали, де переглянули книжкову виставку - персоналію  «Володимир Яворівський – людина, борець, письменник» та невеличкий документальний фільм, у якому письменник розповідає про свій життєвий та творчий шлях.

Сподіваємося, що після відвідин цієї літературної години, читачі зуміють гідно оцінити твори, які народилися з – під пера відомого подоляка, народженого в Теклівці, відкриваючи для себе не просто письменника Яворівського, а й Майстра слова з великої літери.

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу