Translate

Translate

понеділок, 1 квітня 2013 р.

Дозріти до простоти.


29 березня 2013 року у Інтернет – центрі Крижопільської центральної районної бібліотеки відбулася презентація альбому «Валентин Тишецький. Живопис».  Це подія,  об’єднала   людей різних  вікових категорій та професій. І не випадково презентація відбулась саме тут, де  організована виставка художника. До альбому увійшли фото картин,  які  глядачі могли побачити в оригіналі.

            Барановська Людмила Петрівна спеціаліст відділу культури привітала художника з виданням альбому і вручила йому квіти. 
До уваги присутніх продемонстрували слайд-презентацію «Дивосвіт Валентина Тишецького». 
З ініціативи колективу Будинку школяра у 2010 році  створений фільм «Шлях до картини», про творчість Валентина Тишецького, який представили до уваги запрошених гостей.
 Глядачі послухали розповідь художника, про його життєвий та творчий шлях, про роль батьків та педагогів у становлення його, як митця. Кожен з присутніх мав змогу привітати художника з виходом у світ його першого альбому. Зокрема до слова були запрошені: найкращий друг, кандидат історичних наук Євгеній Федорович Годований, Марія Мойсеївна Годована, яка прочитала зворушливі листи-відгуки учнів про зустріч Валентина Антоновича у Заболотненському ВПУ-31, учениці Крижопільської школи І-ІІІ ступенів № 1 Жолкевська Олена та Морочинська Олена,  Пляцок Ірина Миколаївна,яка брала безпосередню участь у створенні альбому, Кучер Поліна Петрівна, яка поділилася з присутніми про моменти створення фільму «Шлях до картини», Людмила Миколаївна Татаренко, що зачитала лист з найкращими побажаннями  від свого сина, молодого художника Ігоря Татаренка, Валентина Дмитрівна Миколюк, лікар-педіатр також привітала автора з виходом книги і сказала, що картини автора приносять позитив у наше повсякденне життя, Сергій Омелянович Філіпчук  зазначив те, що картини автора прославляють та звеличують наш край, а також подякував працівникам бібліотеки за організацію презентації альбому.
  На завершення презентації усі бажаючі отримали альбом з підписом художника. Валентин Антонович – неперевершений митець та майстер слова – мабуть тому, цей захід залишиться надовго у серцях присутніх.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу