Translate

Translate

середу, 19 жовтня 2022 р.

Ділові необхідні папери


 

                                         

У стосунках людей ділових…

27 вересня у приміщенні Головної бібліотеки  КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради» відбулося навчання із ділового мовлення. Були присутні сільські старости, діловоди працівники селищної ради під керівництвом заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентини Михайлівни Чабанюк. Заняття  мало назву «У ділове спілкування – державну мову».

На початку дійства слухачі пригадали зміст 10 статті Конституції України, у якій говориться: «Державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».

(Цитуємо частково)

Мета зібрання вельмишановного товариства – глибше поринути в царину ділового мовлення, оновити в пам’яті вимоги до нього, звернути особливу увагу на певний набір мовних зворотів, аби уникати помилок у веденні документів.

Присутні попрацювали і над темою «Інформаційні документи. Службові листи». Розглянули вимоги до реквізитів та тексту листів.

Слухачі зробили  висновок наприкінці навчання: «Отже, правильно оформлений, недвозначний за змістом, бездоганний з погляду структури, грамотно написаний лист стане запорукою успіху вашої справи, сприятиме доброму враженню про вас. Якщо ви прагнете оволодіти мистецтвом ділового листування, слід дотримуватися певних правил його ведення».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу