Translate

Translate

середу, 19 жовтня 2022 р.

Кіно заради Перемоги!



 

22 вересня у рамках Національного туру «Кіно заради Перемоги!» Головна бібліотека КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради» влаштувала для учнів – першокурсників ДНЗ «Крижопільський ПБЛ» перегляд українського документального фільму «Міф», у якому йдеться про долю львів’янина Василя Сліпака.

У широкий український прокат стрічка вийшла 8 лютого 2018 року.

Режисери Леонід Кантер та Іван Ясній розповідають про життя  українця Василя Сліпака, Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном,  і віддав життя, захищаючи Україну  під час війни, яку розпочала росія ще в 2014 році проти нашої Держави, на Сході України.

У стрічці наголошується, що Василь Сліпак був патріотом України: залишив комфортне життя в Парижі, успішну кар’єру на світових оперних сценах, вірних друзів, розірвав стосунки з дівчиною-росіянкою, з якою зустрічався у Франції, й пішов добровольцем на фронт в АТО, де взяв собі позивний «Міф» за персонажем опери Шарля Гуно «Фауст», у якій раніше грав на паризькій сцені.

        Стрічка поєднує  одразу два жанри : документальне кіно та кіноконцерт, автори використали безліч архівних відео, які показують героя в повсякденні та на сцені.

        Василь Сліпак через усе своє життя проніс любов до України і терпіти не міг несправедливості, тому й пішов воювати за свою Вітчизну…

Кінострічка «Міф» залишає глибокий сліду душах тих, хто її подивився.

Вічна і світла пам’ять Героям, які загинули в боях за Україну…

Слава ЗСУ! Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу