Translate

Translate

четвер, 4 квітня 2024 р.

"Важливість Інтернету у вашому житті"

 4 квітня відзначається Міжнародний день інтернету і професійне свято web-майстрів. Дата пов’язана з днем смерті святого Ісидора Севільського, якого вважають покровителем інтернету.

Окрім того, дата 4.04 – нагадує поширену помилку «404» («Сторінку не знайдено»).
Хочемо представити вам цікаві факти про інтернет, у більшість з яких важко повірити:
1. Мультфільм Гарфілд одного разу пропонував послугу електронної пошти на ім’я GMail.com. Пізніше Google придбав послугу, і вони перейменували її в Google Mail (GMail.com), яку ми всі знаємо сьогодні.
2. Перша web-камера була розроблена в Кембриджському інституті, співробітники придумали це пристрій від ліні, щоб не відходячи від робочого місця перевіряти, чи приготувалася кава в апараті.
3. Перший електронний лист був надісланий у 1971 році. Його надіслав Рей Томлінсон (американський програміст), який винайшов систему електронної пошти. Символ «@» використовувався для позначення того, що електронний лист було надіслано людині, а не машині (комп’ютеру).
4. Перший створений веб-сайт був info.cern.ch , і він все ще є в Інтернеті. Це основний HTML-сайт, і сторінка містить кілька рядків тексту. Сторінка була написана за допомогою першої версії HTML.
Для учнів Крижопільського ліцею №2, було проведено анкетне опитування "Важливість Інтернету у вашому житті"
Усі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу