Translate

Translate

четвер, 25 квітня 2013 р.

Бортнякова весна

 До 75 -ї  річниці з дня народження письменника - земляка Анатолія Бортняка.
   24 квітня 2013р. з нагоди дня народження письменника - земляка Анатолія Агафоновича Бортняка відбулося свято "Бортнякова весна". Ведуча заходу була місцева поетеса, член Вінницької обласної організації письменників України, учитель - методист, відмінник освіти України, Наталія Іванівна Струтинська.
      Розпочався захід словами нашого знаменитого земляка Анатолія Бортняка.
       Я з - Подільського краю,
       що від краю до краю
       Білим цвітом оббілений
      Солов'ями оспіваний
      Земляками - поетами...
     Боляче, що 75-ї роковини з дня народження поета літературна громадскість, усе товариство відзначали  без нього.
   Та живе його мудре і мужнє поетичне слово, присутня з нами його велика і щедра душа, буяє навколо Бортнякова весна, і саме так ми назвали наше літературне дійство.
    На свято завітали вельмишановні гості, поети Києва та Вінниці, котрі добре знали Анатолія Агафоновича, це Ніна Гнатюк, Петро Осадчук, Валентина Сторожук, яка цього року. Доречі, стала ІV-им лауреатом премії ім. Анатолія Бортняка. На свято також завітала дружина письменника Галина Павлівна Бортняк. Заступник голови Крижопільської РДА Баденюк Іван Якович привітав присутніх із святом і порекомендував присутнім любити поезію і читати вірші Анатолія Бортняка.
    Усі присутні із задоволенням слухали вірші які декламували учні Крижопільської СЗШ І-ІІІ ст. №2 Владисла Малий, Владислав Сорокопуд та Лілія Огородник. Своїми виступами чарували присутніх співом.
     Коли прозвучала фінальна пісня ніхто з запрошених ще не поспішав додому. Як сказала Наталія Іванівна: "Свято не хоче завершуватись" а це свідчить про те, що свято пройшло успішно.
     Начальник відділу Культури і туризму Крижопільської РДА Оксана Василівна Кройтор подякувала ведучій за заходу. По завершені свята присутні мали змогу поспілкувтись із запрошеними гостями, та сфотографувались на згадку.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Архів блогу