Translate

Translate

понеділок, 14 жовтня 2024 р.

Тижня медійної та інформаційної грамотності 2024

    У рамках Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності 2024, Національний проєкт з медіаграмотності Міністерства культури та стратегічних комунікацій України «Фільтр» у співпраці з програмою USAID «Мріємо та діємо» вже втретє організовує Національний тест з медіаграмотності, який відбудеться 17 жовтня 2024 року, аби об’єднати українців довкола теми медіаграмотності та сприяти підвищенню стійкості суспільства до шкідливих інформаційних впливів. Платформа для проходження тесту буде доступною 17 жовтня 2024 року з 08:30 та буде відкритою протягом усього дня.






пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Пам’яті Володимира Яворівського

11 жовтня відзначаємо 82 роки від дня народження Яворівського Володимира Олександровича (1942–2021), українського письменника, політика, громадського діяча,  автора різножанрових творів.

Його праці завжди були джерелом натхнення для багатьох українців, відображаючи любов до рідної землі та глибоке розуміння нашої історії.

Його талант втілювався не лише в літературі, але й у політичній діяльності, де він активно відстоював українську мову та культуру.

Спадщина Яворівського живе в його книгах, які залишаються актуальними і сьогодні, як нагадування про важливість боротьби за незалежність та збереження національної ідентичності.

Виставка-портрет «Пам’яті Володимира Яворівського», що представлена в Інтернет центрі головної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради» – це гарна нагода дослідити непересічну особистість, борця за правду, що жив Україною і вболівав за її долю.

Тож відкривайте для себе Володимира Яворівського!



четвер, 10 жовтня 2024 р.

Стежками ментального здоров'я

    10.10.24р. працівниками КЗ "Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради" в будівельному ліцеї для учнів🧍‍♂️🧍‍♂️ 13 групи до Всесвітнього🌍 дня ментального здоров’я🧠❤ було проведено інформаційну годину «Стежками ментального здоров’я».

   ✅Підготовлено викладку літератури📚 «Турбота про ментальне здоров’я: для всіх і кожного».👫👫









четвер, 3 жовтня 2024 р.

Нові книги

       Надзвичайна новина! До КЗ « Публічна бібліотеки Крижопільської селищної ради надійшли нові книги !

Пропонуємо Вашій увазі ці книги, література різноманітна, на будь який смак. Книги отримані від Українського інституту книги, в межах проєкту «Обмін між німецькою та українською книжковою та літературною індустрією», що фінансується Уповноваженою федерального уряду Німеччини з питань культури та засобів масової інформації та реалізується Гете-Інститутом, Німецькою асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів і Українським інститутом книги.

    Нові, сучасні, пізнавальні, різножанрові, на різну тематику…

 Вони чекають на своїх читачів!








середа, 2 жовтня 2024 р.

Боремося проти насилля - разом

У світі щороку 2 жовтня відзначають Міжнародний день ненасильства.

Це свято запроваджене Генеральною асамблеєю ООН у 2007 році.

Головною метою встановлення цього дня є затвердження культури миру, терпимості, розуміння і ненасильства.

З нагоди цього дня у головні бібліотеці КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради» організовано бібліотечну виставку «Боремося проти насилля - разом».

Миру та гармонії в душі, у сім’ї, у країні, у світі!



вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Сила нескорених: від подиху століть до сьогодення

      До Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України, що відзначається в Україні 1 жовтня, в головній бібліотеці КЗ ПБ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради» представлена книжкова виставка «Сила нескорених: від подиху століть до сьогодення», присвячена  історії виникнення козацтва в Україні та сьогоднішнім воїнам.

Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. Також на виставці експонуються матеріали про подвиги воїнів-захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.

Низькій уклін захисникам рідної землі, які наразі відстоюють її кордони! Шана і слава захисникам, слава Україні, Героям слава!

Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до нашої бібліотеки.



В Країні BOOKляндії

30.09. учнів 11 класів ліцею №1 разом з учителем української мови Куценко Л.І. було запрошено на квест «В Країні BOOKляндії» присвячений Всеукраїнському дню бібліотек.
Протягом двох годин учасники дізнавалися про нашу бібліотеку, про її можливості, про її фонди, про її відділи, про життя бібліотеки.
Кінцевою метою квесту – було завдання із знайдених на різних зупинках висловів скласти відомий вислів про книгу Франческо Петрарки.
"Книги мають особливу чарівність; книги викликають у нас насолоду: вони розмовляють з нами, дають нам добру пораду, вони стають живими друзями для нас".













Архів блогу