Translate

Translate

понеділок, 19 серпня 2024 р.

Щоб бджіл водити, треба їх всім серцем любити!


19 серпня бджолярі відзначають своє професійне свято – День пасічника в Україні. Цю дату встановлено Указом Президента у 1997 році.
Святкування включає організацію медових ярмарків і культурних заходів, вшанування праці пасічників і бджолярів.
Бути бджолярем – це значить, стати трохи бджолою, такою ж
працьовитою й неспокійною. І це не просто красиві слова, клопоту у пасічника дійсно багато. Бджоляр повинен весь час піклуватися про здоров'я й комфорт своїх маленьких працівників, а ця праця не з легких.
З нагоди цього свята працівники головної бібліотеки підготували бібліотечну виставку «Щоб бджіл водити, треба їх всім серцем любити!».
Щиро вітаємо з Днем пасічника! Бажаємо всім добра і миру, міцного здоров’я, натхнення, щасливої світлої долі та багатих медозборів на радість людям!





четвер, 15 серпня 2024 р.

Дія. Освіта

 #бібліотекихабицифровоїосвітивінниччини

Веб-портал Дія. Освіта. призначений для реалізації права кожного на якісну та доступну освіту шляхом забезпечення створення можливості дистанційного навчання через Інтернет. Це освітні серіали, що дозволяють українцям відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії.
Тематика освітніх серіалів надзвичайно широка – від дата-аналітика до баристи, від таргетолога до пекаря, від тестувальника програмного забезпечення до пакувальника. Пріоритет на професіях, що мають попит на ринку праці.
Також на Дія. Освіта можна переглядати освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Усі вони є безоплатними та доступними всім охочим.
Протягом тижня користувачі головної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради» ознайомилися з освітніми серіалами «Кондитер», «Ланшафтний дизайнер», ;ChatGPT для підвищення власної ефективності ; та переглянули гайд «Економія заряду батареї смартфонів на iOS та Android».
Вивчайте та опановуйте професії разом з «Дія. Освіта» разом з нами!








понеділок, 12 серпня 2024 р.

Бібліодрайв для молодих, активних, креативних

 12 серпня в Україні як і в усьому світі, відзначають Міжнародний день молоді

Ах, молодість! Яка вона багата
На почуття, політ і відкриття
Вона легка, відважна і крилата
І перед нею ще усе життя!
Читачі юнацького віку та молодь віком до 35 років - це особлива категорія. Захоплення і запити різноманітні, молоді люди шукають себе і нам, бібліотекарям, надзвичайно приємно що роблять вони це через книгу. Тому і сьогодні книжкова виставка "Україна. Молодь.Майбутнє" підготовлена до дня молоді протягом дня користувалася великим попитом.
Пропонуємо вашій увзі фотоколаж "Бібліодрайв для молодих, активних, креативних".











Архів блогу