Translate

Translate

четвер, 9 травня 2024 р.

З Європою - до свободи

 День Європи, що святкується 9 травня, присвячений миру та єдності країн Європейського союзу. В Україні цей день від минулого року відзначається на офіційному рівні. Бібліотекарями організовано книжкові виставки "З Європою - до свободи", "Книжкове розмаїття Європи".






Твоя книга в нашій бібліотеці

 Бібліотекарі КЗ "Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради"провели анкетне опитування "Твоя книга в нашій бібліотеці" серед учнів 8, 10, 11 класів, ліцею №1






середа, 8 травня 2024 р.

Пам'ять єднає покоління

 Сьогодні, 8 травня, Україна разом з усім світом відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом.

Цей день став надзвичайно важливим для мільйонів людей як символ закінчення найбільшої та найжорстокішої війни в історії людства, а також як день вшанування пам'яті тих, хто загинув.
Сьогодні Україна досі бореться за свою свободу, незалежність та демократію. Українці виборють своє право на життя у надзвичайно складних умовах, воюючи з жорстокою державою,
В бібліотеці презентовано книжкову виставку "Пам'ять єднає покоління" та виставку сучасних українських авторів "Все буде Україна"



 Бібліотекарі КЗ "Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради" взяли участь у навчанні з питань безбарєрності, яке відбулось у форматі онлайн. Організатор МКІП за участю Офісу Президента.

Усі реакції:
Публічнабібліотека Крижопільськоїселищноїради Бібліотекадлядітей, Марія Бабій та ще 5

Великдень іде – свято в душу несе

 

Великоднє свято пов’язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю.

Українці, відроджують та свято бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про невмирущість вічно живого духу нашого народу.
Працівники бібліотеки підготували для вас книжкову виставку - вернісаж « Великдень іде – свято в душу несе»
Тому ми щиро вітаємо всіх із прийдешнім Світлим святом Воскресіння Христового й бажаємо добра, миру та злагоди в кожному домі і смачної паски!


пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

І досі нам болить Чорнобиль

 26 квітня сотні дзвонів перегукнуться із чорнобильськими на знак пам’яті про жертви зірки Полин.

Чорнобиль — знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів, що не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.
Кожного року ми повертаємось пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані можливістю жити. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
До відзначення Дня Чорнобильської трагедії працівниками бібліотеки оформлено виставку- реквієм «І досі нам болить Чорнобиль». З представлених матеріалів на виставці мон дізнатися про техногенну катастрофу та героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з «мирним атомом», які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.


четвер, 25 квітня 2024 р.

Рідну мову вам заповідаю

 

Літературна година  «Рідну мову вам заповідаю» в рамках днів  пам’яті «Бортнякова весна»

Я  - з  Подільського краю,

Що від караю до краю

Білим цвітом  оббілений,

Солов’ями оспіваний,

Земляками – поетами…

Ці щирі слова  із вірша Анатолія Бортняка полюбилися землякам та багатьом читачам рідного Поділля. І саме ними ми розпочали літературну годину на яку  були запрошені учні  7 -  В класу ліцею №1 смт Крижопіль (класний керівник Мартинюк  С. К.) присвячену нашому видатному землякові.

Боляче, що вже 15 років ми зустрічаємо  «Бортнякову весну» без нього. Та живе його мудре і мужнє поетичне слово, присутня його велика і щедра  душа.

В ході заходу присутні ознайомилися із біографією письменника, з лауреатами літературної премії Анатолія Бортняка.  Учні щиро декламували вірші поета. Гарним доповненням до заходу стала презентація про життєвий шлях письменника.

         У справжніх митців, поетів Слово у важкі для країни часи  ставало зброєю. Тож нехай нині, у тривожну годину, слово Анатолія Бортняка  послужить зброєю.

«…Люби народ  свій і сою Вітчизну!»

Хіба вона не варта десяти? …»











Архів блогу